Saturday, June 13, 2009

mereka sgt KURANG HAJAR........sila ambil tindakan!!



Yah, bukannya mau merendahkan bangsa Malaysia, tapi kenyataannya KAMI LEBIH BAIK...KAMI LEBIH HEBAT...KAMI LEBIH KAYA...KAMI LEBIH DARI MALAYSIA!!!, karena alasan2 berikut :

1. Kami lebih besar...dan merupakan negara terbesar di Asia Tenggara.

2. Jumlah penduduk kami lebih banyak...dan kami bangga akan hal itu!!!

3. Ambil saja Sipadan dan Ligitan, kami masih punya belasan ribu pulau...HAHAHA!!!. mau lagi? silahkan ambil...

4. Haduh...kasian yah Malaysia, kagak punya tradisi tersendiri....uuppppssss. malah ambil Batik ama Angklung Indonesia....pulau SIPADAN hasil curiannya dari Indonesia juga dibangga2kan. kami masih punya banyak kok di Indonesia...tenang saja...mau SOTO?? NASI GORENG?? RENDANG??...apa???...mau apa???...silahkan...

5. Tetangga kita itu PEMALAS!!!. so...mereka sewa orang2 Indonesia buat cuci piring, ngepel, dsb...

6. Well, at least kita pernah ada Presiden Wanita...:p

7. hadoooh...MALAYSIA itu dimana yah?

8. liat aja nama Ibukotanya, wakakakaka...

9. Bahasa Melayu = Bahasa Indonesia yg salah!!! (jangan ditiru teman2!!!)...bayangin aja... pintu darurat di pesawat dinamakan pintu panik-panik...wakakakaka

10. Bali di mana yaaa???

11. haduuuuh...siapa orang Malaysia yang kagak tau Sheila On 7, Ungu, Padi, Krisdayanti, Agnes Monica, Titik Puspa, dll?...dan kita hanya tau Siti Nurhaliza...wakakakaka

12. oia, kami itu INDONESIA, bukan INDON, jadi STOP PANGGIL KAMI INI INDON!!!

13. Udah berapa banyak situs Malaysia yg dibajak orang Indonesia?... :p

14. Peraih medali PERAK malaysia lee chong wei sangat dielu2kan, padahal dia cuman dapet PERAK!!! sampai2 dikasih gelar datuk lee chong wei. Ternyata sewaktu diwawancarai DIA GAK BISA BAHASA MELAYU!!! DIWAWANCARAI JAWABNYA PAKE BAHASA CINA!!! ckckckckck udah dikasih gelar datuk eh taunya bahasa negeri sendiri aja gak bisa....memalukan!

15. Indonesia sering juara di Olimpiade Fisika, Matematika, Kimia, Biologi. Cina adalah saingan terberatnya. Bahkan negara maju seperti Jerman, Perancis & Amerika sering kalah dari Indonesia. Malaysia mana ya???

16. Bilangnya sih udah bisa bikin pesawat tanpa awak, padahal.......yg bikin orang2 dari Dirgantara Indonesia tuhhhhhh!! malu deh ah!!

p/s:sila tinggalkan komen jika anda benar sayangkan MALAYSIA

13 cekodok:

Mr.eEJat said...

kenapa mereka sanggup berkata sedemikian...?
adakah ini petanda baik hubungan MAS INDON bakal sampai di penghujung..??
dengan kes perebutan pulau,kisah sempadan di perairan,kes penderaan pembantu rumah dan skg kes penderaan isteri Sultan Kel....

adakah benar ianya akan berakhir..?

Arra JaSmY said...

Actly,mereka2 nih x sedar dri...
dtg mesia x diundang...
tanye la..sapew yg curi2 masuk mesia??
sapew yg dtg ngan tongkang masuk mesia??
sapew yg byk drikan umah setinggan kat mesia..?
ari nih di angkut anta balik..
esok dtg lagi..
mesia x perlukan mereka pown..
tp,mereka yg sggup dtg cni tawarkan dri jdi kuli org mesia..
naseb ahhh...
x sdar dri tol..---tetibew emo la plak..ahaks

Mr.eEJat said...

betol 2 ara....dorg ni mmg x seda diri..da bgi susu dibalas tube....hehe...

a i r a said...

kisah ni dah lama dah...
kondem Malaysia jer yang diorang tahu...
tu nasib kerja cuci piring pun orang sini bagi...
kalau tak jangan harap diorang nak dapat duit lebih..
plak tu sampai ada yang masuk negara kita secara haram...
seludup negara orang..
tah pa pa...

Mr.eEJat said...

betol 2 aira..tpi kes ni dah jdi besar skg selepas perebutan sempadan sume 2 la...siap dorg da ganyang malaysia..huh..cne 2....

♥ shasha ♥ said...

eee cakit hati je baca petikan tuh!
orang indon mmg x sedar dr..
dah kena tsunami tuh maw cakap besar lagi..
nanti x lama lagi tsunami dua laks..tunggu je la.
orang malaysia ni kira baik ar bg diorang tggl kat sini..
diorang yg sanggup kerja kat sini
pesal laks salnkan kite..dah taw rakyat korang tuh rajin apsal x time diorang kerja ..buat bangunan tggi2.. hahha nak marah ni...
kat belakang unikl tuh bersepah2 indon.. da la makan pun ngan tikus2
eee pengotor!!!

;p

Mr.eEJat said...

haha..saba shasha bese la 2..dorg mane nak puas ati sampai bile2 name je serumpun tapi hati lain-lain kan....tenang je la....

fisya said...

gila..sampai mcm tu sekali dia bantai malaysia!x sayang mulut!

Mr.eEJat said...

tau x pe....kalu dpn2 da lame kene k...

Afendy @ Ustazkodimero said...

klau indon2 nie buat salah depan aku,kalau ada peluang nak ditempeleng -(klau diaorg mencurik dan sbgainya) confirm aku balun sampai separuh nyawa or x dew nyawa terus..!!!

fuza said...

aku mmg tak setuju ape yang dioerng cakap nih... diorang datang sini nak cari rezeki tapi bende lain la pulak dieorang wat.. dah banyak rumah kena samun, main pukau lagi...hmm... tapi kita sebagai rakyat m'sia selain marah dan menghentam.. kita perlu fikir... bagaimana nak meningkatkan lagi nama malaysia.. mungkin kalau dieorang tak cakap macam ni kita tak perasan.. kita terus dengan kelekaan kita..contohnya.. orang cina kat sana memang fasih cakap b.indonesia... tapi kat malaysia?? boleh dikira kot.... at least bnda ni wat kita terjaga.. bukan untuk buat serang balas dengan membuat artikle tak berguna macam diorang nih.. tapi malaysia perlu buktikan sesuatu.. kalau diorang cakap dieorang juara dari segi math, fizik,n etc... sebagai rakyat kita perlu sangkal dakwaan itu dengan melahirkan lagi cendiakawan malaysia... macam mana?? sebagai belia kita harus berikan contoh yang baik kat adik2.. terapkan nilai sayangkan buku kat adik2. mungkin usaha tu nampak biasa.. tapi siapa tahu impak pada suatu hari besar.. yang penting kita mencuba...

tul tak en. ejat????

Lea Shariff said...

terang lagi bersuluh, sang penulis menulis dgn berlandaskan nafsu amarah dan cemburu.

mahu bertanding2 dengan mengutarakan segala kelebihan yang diorang ada.
ada kita nak buat camtu?

come on. rata2 manusia di sana yang empunya internet dirumah adalah berapa peratus aje.

terang2an yg ada internet, baru terbuka dgn dunia internet, lantas mengeluarkan kata2 marah seperti ini dan berlagak bagai.

diorang even bela ikan keli yg bermakankan tahi sendiri.
tapi ada kita nak hina? no..
pemikiran kita berbeza dgn diorang.

they care so much to compare themselves with us just because they feel threatened by us.
i don't say we're much better than them..
tapi..
mungkin org yg menulis ini tidak belajar economic ..
neither do i..
tapi.. at least, i know, and our people know,
negara yang maju adalah negara yang mempunyai peratus miskin tegar yang rendah.
bukan miskin tegar yang tumbuh melata seperti cendawan yg tumbuh lepas hujan.

mungkin juga negara diorang lebih besar dari negara kita, tapi apa diorang sudah habis terokai tanah2 yang ada? atau sekadar masih menjadi hutan? hidup berpakaian ala tarzan lagi?

kalau negara aje besar, tapi tak reti nak jaga, tak boleh nak terokai, tapi masih lagi nak merebut pulau2 yg ada...

negara mereka mungkin besar, tapi besar tak semestinya maju. masih banyak lagi yang hidup dalam kemiskinan dan kepapaan.

bercakap fasal budaya.
mungkin orang yang menulis rencana ini tidak belajar social history.

culture yang diorang ada itu pun, bukan originally theirs.
kalau dah nama hidup berjiran, sudah semestinya sedikit sebanyak, budaya itu bercampur.

lagipun, bangsa2 yang ada disekitar kita ini dan sekitar 'mereka' pun, bukan originally dari situ..
byknya sudah bercampur2 di mahalayo lagi. nun jauh diatas globe. mungkin diorang sndiri tak prnah dgr 'mahalayo', 'proto-malay'.. dsb.

buat tak tahu sahaja dgn org2 cetek akal seperti mereka ini..

terang lagi bersuluh, this writer is officially dumb.

Mr.eEJat said...

lea....stuju sgt dengan pendapat kamu 2...mybe dorg terlalu obses dengan negara mereka sampai lupa negara serumpun...

 
Blogger design by suckmylolly.com