Monday, June 22, 2009

ekslusif disebalik cerita MANOHARA didera......

Manohara Didera??? Adakah ini satu konspirasi atau kenyataan? atau sekadar lakonan murahan Manohara untuk mendapat pulisiti. Disini saya nyatakan 4 bukti yang menunjukan bahawa Manohara dan Ibunya Pembohong dan berniat jahat keatas Institusi Beraja Kelantan.

BUKTI PERTAMA
ibu Manohara Odelia mendakwa ada kesan seterika di dahi anaknya, selain kesan luka di bahagian dada, diberikan suntikan hormon untuk menambah berat badannya dan kesan lebam di seluruh badan.

seterika di dahi dan dada? fikir sendiri ya

ketika perkahwinan & Gambar terbaru
Disuntik hormon hormon untuk menambah berat badan? hahaha

BUKTI KEDUA Peguam, OC Kaligis menarik diri daripada mengendali kes Manohara Odelia Pinot kerana menganggap bekas model berusia 17 tahun itu tidak serius dengan dakwaan didera oleh suaminya iaitu putera Sultan Kelantan, Tengku Fakhry. OC Kaligis berkata, Manohara dan ibunya, Daisy Fajarina lebih sibuk menghadiri wawancara di stesen televisyen daripada menjalani pemeriksaan perubatan dan membuat laporan polis.



BUKTI KETIGA Ratna Sarumpaet seorang aktivis wanita turut menarik diri daripada membantu Manohara kerana menyifatkan dua anak beranak berkenaan tidak mempunyai bukti bagi menyokong dakwaan mereka. Beliau berkata, keluarga Manohara harus segera meminta maaf kepada pihak Istana Kelantan, rakyat Malaysia dan masyarakat Indonesia jika tidak mampu memberikan bukti yang kuat atas tuduhan yang dibuat.

Jakarta - Ibunda Manohara Odelia Pinot, Daisy Fajarina, tak ambil pusing dengan
keputusan Ratna Sarumpaet menarik dukungannya atas kasus yang menimpa anaknya.
Daisy mengatakan itu adalah hak Ratna dan dia tidak menyesalkannya.

"Nggak masalah, itu hak dia," kata Daisy menanggapi penarikan dukungan Ratna dalam
jumpa pers di Hotel Hyatt, Jl MH Thamrin, Jakarta Pusat, Selasa(26/5/2009).

"Dia (Ratna) sering nelepon tapi nggak saya angkat. Mungkin dia marah. Saya kan juga manusia,
waktu dia nelepon saya pas tidur atau mandi, jadi wajar kan nggak saya angkat," imbuh Daisy.

Menurut Daisy, Ratna telah memberitahukan kepada dirinya mengenai penarikan dukungan
itu sejak 18 Mei lalu, 16 hari sejak dirinya meminta bantuan ke Ratna Sarumpaet Crisis Centre.
Karena itu dirinya justru kaget ketika Senin(25/5/2009) kemarin Ratna masih datang ke Mabes.

"Ibu Ratna sudah kasih tahu pencabutan itu tanggal 18 Mei. Saya malah kaget kok dia nongol
lagi di Mabes. Saya heran kok dia tahu saya mau datang ke Mabes," aku Daisy seraya
menunjukkan SMS dari Ratna yang berisi pencabutan dukungan tersebut.

Daisy menampik jika dikatakan dirinya tidak serius mengurusi masalah ini.
Mengenai bukti-bukti yang belum dia serahkan, itu hanyalah disebabkan persoalan
waktu. "Mau saya serahkan, hanya belum sempat saja," akunya.

BUKTI KEEMPAT
Di sebalik kisah sedih yang sedang dihadapi Manohara Odelia Pinot tersimpan kisah lainnya. Kabarnya, setibanya di Indonesia, Manohara dan ibunya pergi ke sebuah "club" di bali walaupun mendakwa didera. Benarkah didera?


walaupun diseterika didada, manohara masih lagi boleh ke "club" bersama ibunya ;))


Manohara : maaf ya, saya kurang sihat... (ketika baru pulang dari malaysia)

Oleh kerana sinetron ini penuh dengan penipuan. Manohara dan ibunya menyambung kembali episod lalu dengan episod terbaru berjudul, Aku Berbohong Aku di Perkosa



tetapi sutradara hebat dari malaysia, lebih dikenali sebagai admin INDONCELAKA. Hanya mampu ketawa sampai menangis, hahaha. Kenapa? Manohara mendakwa dia perkosa pada usia 15 tahun (2007). Jika difikir pada logik akal manusia waras, wajarkah seorang Putera Raja memperkosa anak berumur 15 tahun? tidak dinafikan bahawa semua manusia mempunyai nafsu tetapi agak mustahil seorang Putera Raja yang terkenal dengan adab dan sopan yang tinggi dan mahu melakukan pekara sebegitu. Mari kita tunggu sambungan sinetron ini...

sila tinggalkan komen untuk menyatakan pendapat anda mengenai kes ini,samada benar ataupun gimik semata-mata...

souce;http://indoncelaka.blogspot.com/2009/06/sinetron-terbaru-aku-terseksa-berbohong.html

10 cekodok:

Anonymous said...

mmg sgt la terel die berlakon

Fazreen Ramli said...

Wehhh!! Sumpah perempuan ni ngan mak dia cam celaka wehh! (Sorry ayat aku agak kurang ajar) But tats the truth! Even dah 2 org lawyer yg sebelm ni nak bela dia tarik diri cos dia cam tak cukup bukti and main² bila disuruh wat check up. Shes soo the very budak² lah. Silap besar ahh tt kahwin ngan dia. tak matang agi. mmmm

Mr.eEJat said...
This comment has been removed by the author.
Mr.eEJat said...

yup miss fazreen mmg dorang dah susun n create cerita dengan begitu baik sekali.....

Lea Shariff said...

haha.. biase la.. tgk sendiri la sinetron2 yg masuk dalam malaysia dari negara diorang. dari situ da boleh tgk, betapa byknye sinetron yg dibuat.

come on lar. those scratch aren't real. gitu ke disilet2 dgn pisau pencukur kening? bullshit lah(excuse my lang).. i terkena sikit pun darah tak mau henti2.. and luka dalam kat kening.. ini kan lagi kat dada?

furthermore, dia bleh pergi plak yg kat miss indonesia punye prog. pakai sikit punye lowered. takde plak any sign of scratch on her chest.. neither the boobs~
such a beautiful lie.

pasnie, dia akn keluarkan statement, dia tutup luka tu sume dgn foundation setebal 5 inch pulak.

huhu. agak pelik, i termelecur kena iron dalam bentuk memanjang, and parut tak boleh nak hilang 12 tahun dah.. .. ini parut bulat kecik..
btw, is there any iron dalam bilik anak raja?
kita org biasa pun tak letak iron dalam bilik..
hahaha..

kesian manok dan ibunye yg mereng itew..

Mr.eEJat said...

lea...mmg bukti yg dikemukan tidak logik di akal......

schaqsmaria said...

bese la jat..sandiwara..
nk cr publisiti murahan..
tgk skrg sibuk ngan wawancara tv die tuh...bkn nk betulkn cite die tu....hmmm...gle gaknye die ni..

Mr.eEJat said...

gile r 2.....mybe sebab gler harta 2.....jdi cam2...

fuza said...

jat.. ko tau x.. one of my indonesian's friends aku klu tak silap last 2 month talk about this matter.. she asked me about this and why this kerabat was so cruel.. sumpah time tu aku tak tau ape2 pasal nih.. and aku cakap no comment coz i didnt know nothing... yela bite ni dah hangat kat sane.. juz kat m'sia je baru gempak...time tu cam hangin gak la coz die tuduh macam2... pasal kes ni sampai la ni kiteorang jarang ym...

Mr.eEJat said...

la 2la fuza.ko x tnye aq..kalu x bleh ko jwb..cewah...ala dorg mmg cam2..asek nk kondem msia jek..x abes2......

 
Blogger design by suckmylolly.com