Thursday, August 21, 2008

ERTI MERDEKA yg sebenar.......


kalau betul anda faham apa erti merdeka or apa2 saje same erti denganya commentla k...kalu x tau maksudnye bleh la gi tgk blog atas 2....Kemerdekaan masa kini tidak seperti dahulu..

bukan nakal tpi JAHAT?

Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi menyifatkan cadangan dari seorang penulis blog supaya rakyat mengibarkan bendera Malaysia secara terbalik sempena sambutan Hari Kemerdekaan sebagai satu perbuatan "kurang ajar." Perdana Menteri berkata perbuatan sedemikian bukan lagi boleh disifatkan sebagai satu perbuatan nakal tetapi amat jahat selepas menghadiri Jambori Keamanan Antarabangsa Ketiga Pengakap di Melaka hari ini.

merdekakah kita?BERITA UTAMA di tv3 ada menyiarkan ketidak puasan Perdana Menteri pasal terbalikan bendera..oh ye kalu dah berlaku mcm ni baru kita nak marah..cakap x hormat negara,kurang hajar dan sebagai nya..skg kite bukakan perkara ni dengan lebih meluas k...semuanya disebabkan org melayu...kita sering disajikan dengan layanan istimewa mengenai ketuanan melayu keperluan melayu dan mcm2 lagi..

Tetapi, diluar sana, bukan lagi soal memberikan yang terbaik tetapi memberikan keperluan asas pun sudah tidak termampu. Memang benar, kita masih belum menjadi seperti Myanmar, tetapi haruskan kita menunggu sehingga kita setaraf dengan Myanmar?

Dimanakah ahli-ahli politik yang kita lantik pada 8 Mac 2008 yang lalu. Berapa ramaikah yang bermati-matian mempertahankan hak rakyat dengan segala kudrat mereka? Berapa ramaikah pula yang terhoyong-hayang ke sana ke mari terus bermain politik?

jangan kita jadi mcm pak kaduk yang hanya menang sorak tetapi kampung tergadai....

 
Blogger design by suckmylolly.com