Sunday, December 14, 2008

sekitar opening asean universiti games kl 2008-part 1

akum dan selamat kesukanan..cewah..mentang2 baru balik dari opening aug smalam bekobar2 plak..hahha...so ape yg menarik plak kali ni nak share ek..emmmm byk byk byk sgt..ok ok kite start masa reheasel eeh susah tol raptai sudeh hahaha.....so jum go go go berkenalan ngn dak2 bas 12..(counter strike pun layan kan aku hahha)...


eleh didi x ya la nak jadi ulat buku sgt k..2 sume dusta belaka hahha..budak ni besday 16..aku 17 k so ALERT hahhaha..go sagitarius..
mereka berdua ialah syaitan yg turun ke bumi untuk membuat persembahan aug 2008..jgn tertipu dengan taktik mereka..ini adalah amaran dari kerajaan think2belive...

budak chipsmore yg slalu mkn pada waktu pagi2 b4 naik bas..eleh ko pun mkn gak kan jat hahha..adoi ai x le nak simpan rahsia tol..
ha...ni budak2 yg aku jaga..secara official nya bas kami no 12 k...keadaan bas happening dimana mereka semua x nakal2...betul ke??eleh drama tol...kat sisi ada la gambar2 budak2 bas secara dekat bkn tuk pe saje nak menginterframe kan dorg..so yg len jgn kecik ati selepas ini giliran anda menenti k..just slalu log on tis blog rite??...walaupun dorang sume kepenatan di mlm hari tetapi dorang tetap layankan aku neh hahha..tq sume...miss kowg..wek...
jeng3...ha ni la waktu2 yg ditunggu oleh setiap sukarelawan..hari opening...peh mmg mlm 2 bersinar bagai menggapai bintang(curik lag tema jap) hahha..x malu tol aku neh..lighting yg dorang guna mmg terBOOOOOIIIKKK...tabik spring kat tecnical bukit jalil...salute u guys....


para sukarelawan mula mengambil tempat masing2......masa ni rasenya mawi sedang berkasidah an..secara betulnya sume 2 miming jek k..opps...x x x....betul..hope korg paham hahha.....


yehaa..berlari ke langit bia beguguran jatuh ke bumi..amenda tah aku mengarut...tpi masih lagi sekitar opening ceremony 2..saje bgi banyak2 sket....kan cantek 2...hahaaha..warna ijau..merah..kuning..ekk lain mcm jek...


huh.ni plak bahagian yg best kalu mlm 2 korg dgr kat tv1 commentator dia zainal abidin rawop an ala y popular pengulas sukan rtm 2..hahhaa..tah aku pun x tahu...so ni la dorg ngah live on air masa 2....dlam 2 kene silent coz x nak ganggu keje dorg..tq kat crew mcp...kalu x aku jaga bas je la hehhe....

so ni la monitor kecik yg menjadi guideline dorg masa live k....dibekalkan dengan aircond yg sejuk serta diKUARANTIN di dalam bilik kaca seperti akuarium semestinya menambah kesejukan di malam hari...puh abes gak salin ayat buku poem ni hahha....


dan inilah dia pengulas rtm yg dikenali ramai hahah sebenarnya aku yg SS..x da la pas opening 2 aku pun mencapap la kejap bergambar wat kenangan kononnya..layan kan ko ag jat hhaha...sampai lebam pun x pe...

dan ini dia cameraman yg belum tamat pengajian..sabar2 1 sem je g k....serius sebelum masa ni aku diminta tolong dan crew2 mcp..dorang yg senang praktikal bertungkus lumus menarik wayar2 kabel semata mata nak bagi korg puas tgk kat tv1 live...huh memang penat weh..kedepan keblakang..pas2 nak elakkan dari terlanggar budak2 persembahan.keje rumit 2...tpi mmg best dapat blaja dan tgk ngn lebih dekat cara crew2 rtm recording live ....masa ngah gulung wayar kabel kantoi ngn budak bas 12..ceh...kantoi...

ehem....ehem..sape x kenal mamat botak 2 kan..raja sms ceh..ini bukan melodi atau siaran berbayar k..so ni plak crew2 mcp ngah mengINTERBIU si mawi ni tentang aug 2 dan sewaktu dengannya seperti perkahwinan yg akan datang hahhaha.x da la...kaget gak dorg nak interbiu mawi neh yelakan artis kot...ala tpi dia ttp org kan..so apa da hal....

dan ini plak...hehhee nak jugak ceh...nak bgitau ke x...eh segan la...korg tgk la sendiri..yg pasti aku bukanla die hard fans mawi k..it just a picture..ok...;p

inilah pihak polis yg setia melicinkan lagi proses konvoi sebanyak 57 buah bas uitm k..tanpa dorg x mungkin sume ni berlaku..tepukan gemuruh!!!!!!...ehem penat la...dan itulah dia sedikit sebanyak yg nak diceritakan k...sebenarnya ini hanyalah permulaan atau episode 1..byk g episode yg aku nak cite t..mcm drama plak..so korg make sure check it out!

4 cekodok:

Ayu said...

ejat suke mawi!!!!!!!!!!!!
hahahahahaha.kantoi

you are now in my zone said...

wow interbiu mawi ;)

*passing by...

maPieCeoFarT said...

siuttt jer gi intebiu mawi tak ajak aku skali... sape MCP skarang nehhh..??? hangin btul lar... =P

~0^_^0~

nAz said...

ejat..2 je ke gmbr AUG???

 
Blogger design by suckmylolly.com