Tuesday, June 3, 2008

Perlu ke kita Boikot Utusan dan Mingguan Malaysia...fikirkan.

Jikalau korang semua perasan.Utusan Malaysia dan Mingguan Malaysia tidak habis-habis menyiarkan laporan berbaur perkauman dan berat sebelah kepada kerajaan.
selepas pilihan raya umum lalu, akhbar-akhbar arus perdana sudah mula menunjukkan keterbukaan terhadap laporan mereka sedikit.

Namun, ada juga akhbar sebaliknya membuat laporan berat sebelah dan berbaur perkauman selain laporan yang tidak tepat terhadap pemimpin Pakatan Rakyat (PAS, DAP dan KeADILan<> "Yang paling teruk sekali ialah akhbar Utusan Malaysia dan Mingguan Malaysia, mereka masih terus memburuk-burukkan pemimpin-pemimpin dalam pakatan secara tidaka dil seolah-olah mereka masih jalankan kempen pilihan raya walaupun pilihan raya telah tamat lebih tiga bulan lalu.

Utusan juga mengapi-apikan sentimen perkauman sempit dengan tujuan jelas menimpulkan kemarahan orang Melayu terhadap parti dan pemimpin utama Pakatan Rakyat.
Ini bukan bermaksud untuk kita menyokong mana-mana parti tetapi demi negara yang kononya sudah 5o tahun merdeka kebebasan media di negara kita masih lagi disekat oleh sesetengah pihak.

3 cekodok:

nadiah said...

skg nie, ade analysis ngatakan rakyat lebih percaya jorunal internet (eg : malaysiakini.com etc) than tradisional. pk2 kan la....

Mr.eEJat said...

tq 4 da comment...

nadiah said...

aku tau aku hebat lebih dr kau. hahahaha........ <-- typical gelak eejat

 
Blogger design by suckmylolly.com